Timp non-negociabil

Avem prostul obicei de a negocia zilnic cu noi, din lene, comoditate, lipsa de vointa sau lipsa de timp. Tragem linie si vedem ca nu am dus la capat ceea ce ne-am propus.

Stim cu totii cat de greu este sa mentii un obicei De cate ori ai zis “de maine”, ” de luni” , “de saptamana viitoare” pentru c apoi sa renunti? Cu fiecare renuntare ai renuntat la cate un gram din increderea in tine si data viitoare ti-a fost ma greu sa te apuci.
In acest articol vei afla o tehnica eficienta care te va scapa de amanare si te va ajuta sa duci la bun sfarsit lucrurile pe care ti le-ai propus, indiferent ca e vorba de lucruri mici sau mari.
Iti propun o tehnica care la mine a dat roade. Se numeste tehnica timpului non-negociabil.

Ce este timpul non negociabil?

Tmpul non negociabil este timpul pe care il aloci activitatilor pe care le faci zilnic, cum ar fi:  spalatul pe fata, spalatul pe dinti, mancatul etc.Nu trebuie sa te gandesti inainte de a face aceste lucruri, pur si simplu le faci pentru ca sunt naturale.

Cum implementezi aceasta tehnica in viata ta?

Alege 3 activitati simple pe care vrei le faci zilnic. Iti recomand sa alegi 3 activitati din planuri diferite, de exemplu fizic, spiritual si emotional sau fizic, profesional si emotional. nu te incarca cu mai mult de 3 activitati, cel putin pentru inceput pentru ca apoi iti va fi greu sa te tii de ele.

De exemplu, cele 3 activitati pe care le fac zilnic sunt cititul (minim 2 pagini pe zi), recunostinta – ma uit in jurul meu si gasesc zilnic macar 3 lucruri pentru care sunt recunoscatoare si biscutii cu cereale 🙂

Pentru a fixa cu adevarat un obicei ai nevoie de 60 de zile. Repeta cele 3 activitati 2 luni si ele vor deveni la fel de normale ca si spalatul pe dinti.

Vrei  sa faci sport? Fa 15 minute de sport zilnic ( poti sa mergi pe jos, sa faci exercitii acasa, sau sa mergi la sala) timp de 2 luni si nu te vei mai gandi inainte sa te apuci de exercitii daca sa le faci sau nu.
Vrei sa fii mai documentat in domeniul in care lucrezi? Citeste 2 pagini pe zi dintr-o carte sau urmareste zilnic un video informativ.

Si daca renunt?

Iata si 3 trucuri care te vor ajuta sa te tii de cele 3 activitati pe parcursul a 2 luni:
– noteaza-ti ce trebuie sa faci pe biletele puse la vedere sau pune-ti memo pe telefon ca sa iti amintesti
–  fa o lista cu beneficiile pe care le vei obtine daca vei face acel lucru
– imagineaza-ti ca ai ajuns in punctul acela si gandeste-te cum ar fi viata ta

Lasa-mi un comment si spune-mi ce activitati vrei sa introduci in timpul tau non-negociabil si ce te-a oprit sa te tii de ele pana acum.

Mult succes,

Alexandra David

A APARUT CARTEA DRAGOSTEA DEPENDENTA! PENTRU MAI MULTE DETALII CLICK PE IMAGINE 

DD_3D_001

3 thoughts on “Tehnica timpului non-negociabil sau cum sa te apuci de ceva si sa nu renunti

 • November 28, 2013 at 7:58 pm
  Permalink

  Un articol foarte util felicitarii !

  Reply
 • August 29, 2012 at 10:41 pm
  Permalink

  Chiar o sa incer acest lucru si nu o sa fie singurul de pe acest site.GJ!

  Reply
 • August 19, 2012 at 2:04 pm
  Permalink

  Foarte adevarat, pasi marunti si constanti rezulta obiceiuri, iar obiceiurile daca sunt pozitive ne schimba viata in bine!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *