Convingeri

De obicei ne gândim la convingeri ca la nişte crezuri sau doctrine, si asta si sunt multe dintre ele. Convingerile ne pot  da sens vietii, sau ne pot  limita.

Viata noastra este calauzita de convingeri.Convingerea trimite o comandă directă catre sistemul  nervos. Atunci cand crezi ca ceva e adevarat, intri in acea stare ca si cum ar fi adevarat si universul ce te inconjoara se modifica dupa credintele tale.

Iata si un exemplu care cu siguranta i s-a intamplat oricui:  cineva te roaga sa ii aduci un anumit lucru ( painea, sarea, ochelarii, telecomanda etc) iar tu, in timp ce intri in incaperea alaturata pentru a lua acel lucru  iti zici in gand ” Dar nu stiu unde e” si  mergi sa il iei si intradevar nu il gasesti. Te intorci si zici ” Nu gasesc”, apoi vine cealalta persoana ia obiectul chiar de pe raftul din fata ta si îti spune: „Uite-o, e chiar în faţa ta. ” Cand ai zis ca nu stii unde e, i-ai transmis o comanda creierului tau si l-ai programat ca el sa nu vada ceea ce cautai.In psiholologie acest lucru se numeste scotom. Acum intelegi puterea convingerilor?

De unde vin convingerile?

Din mediul in care traiesti, de la parintii tai, de la prieteni, din media, din intamplarile care au avut un impact foarte puternic. Unele convingeri le-ai capatat inconstient fara sa iti dai seama, inca din copilarie.

Trebuie sa muncesti din greu daca vrei sa ai ce-ti doresti!
Trebuie sa iti intemeiezi o familie!
Daca nu ai copii, ai trait degeaba!
Nu poti avea incredere in oameni!

Nu esti suficient de bun!

Nu poti face bani din pictura!

Daca nu inveti bine vei ajunge un nimeni!
Nu exista dragoste adevarata!

Le recunosti? Sunt convingeri, care ti-au fost transmise direct, de catre oamenii din viata ta sau indirect prin experientele traite. Doar de tine depinde sa le schimbi si sa le inlouiesti cu convingeri pozitive.

O credinta este la fel de usor de schimbat precum lungimea parului, calitatea relatiilor sau o melodie preferata. AI atatea convingeri pentru care ai putea baga mana in foc in orice moment, cum ar fi cele legate de dragoste, de familie, de bani dar ai stat sa te gandesti daca ele lucreaza in folosul tau, daca te ajuta sa evoluezi? Zilnic suntem bombardati cu in formatii, informatii care creeaza conviongeri. Oare nu este de datoria noastra sa le selectam? E ca si cu mancarea? Iti alegi mancarea sau inghiti tot ce e nociv si gras fara nici un fel de selectie?

Convingerile pozitive nu sunt o garantie permanenta pentru obtinerea de rezultate. Nu exista nici o formula magica pentru a avea mereu succes. Dar te ajuta.Abraham Lincoln a pierdut alegeri importante, dar a continuat să creadă în capacitatea sa de a reusi pe termen lung. A refuzat sa renunte. Sistemul sau de convingeri era îndreptat catre succes si pana la urma l-a obtinut.

Anthony Robbins  spunea : „Nimic nu are putere asupra mea în afara de ceea ce las eu să treacă prin gândurile mele constiente.” Tu iti alegi gandurile ce iti formeaza credintele sau le lasi sa te formeze dupa cum vor ele?

Acum, vreau sa iei o foaie si un pix si sa imparti foaia in doua jumatati. In prima jumatate noteaza 5 convingeri negative pe care le ai iar in cealalta jumatate noteaza 5 convingeri pozitive pe care le ai. Apoi, incearca sa iti dai seama de unde le-ai dobandit, si inlocuieste credintele negative cu credinte pozitive.

Realitatea ta este realitatea pe care ti-o creezi tu. Daca ai convingeri  pozitive, este pentru că tu le-ai creat. Dacă sunt negative, tot tu le-ai creat.Este tot in puterea ta sa le schimbi.

Iti doresc succes,

Alexandra David

A APARUT CARTEA DRAGOSTEA DEPENDENTA! PENTRU MAI MULTE DETALII CLICK PE IMAGINE 

DD_3D_001


Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *