dorinte

Sfarsitul de an se apropie si inevitabil in mintea tuturor se naste aceeasi intrebare: ce am realizat in acest an si ce vreau sa realizez in anul urmator?

Pentru unii anul ce tocmai se incheie a fost unul plin de realizari, pentru altii poate a fost un an in care nu s-au intamplat foarte multe lucruri noi. Insa oricum ar fi cu totii avem cateva dorinte de indeplint pentru anul ce urmeaza. 

Nu pot sa nu remarc ca toti oamenii au o lista lunga de obiective pe care vor sa le atinga in anul ce urmeaza. Si este la fel la fiecare inceput de an. Dar dupa ce trece aceasta perioada de motivatie si de entuziasm lucrurile revin pe fagasul de odinioara si obiectivele care pareau atat de importante la inceput de an incep sa fie uitate.

Sfarsitul anului este ca un clopotel care suna ca sa iti aminteasca ca mediocritatea nu este o optiune si nici nu este ceea ce iti doresti de la viata.

Insa se pare ca pentru unii acest clopotel este uitat imediat dupa aceasta perioada, iar obiectivele si planurile ce au urmat dupa sunteul lui sunt inghitite de ceea ce oamenii numesc viata de zi cu zi.

Repeti aceleasi tipare de la an la an si de fiecare data cand suna clopotelul noului an iesi din automatismele tale si iti amintesti ca e ceva mai mult in viata asta, ca vrei mai mult de la ea si ca ai planuri marete de urmat.

In noul an mediocritatea nu e o optiune si astazi vreau sa ma asigur ca vei alege sa iti depasesti limitele si sa devii cea mai buna varianata a ta nu doar pe hartie ci si in realitate.

Esti arhitectul propriei tale vieti, ai puterea de a-ti face viata asa cum doresti. Cat de minunat poate fi asta?

Esti “echipat” cu tot ce ai nevoie pentru a-ti indeplini toate dorintele si pentru a-ti construi viata dupa bunul tau plac , dar omul cand are ceva i se pare ca ceea ce are el nu este suficient si ca daca ar avea ceva nou lucrurile ar sta altfel. Si cu gandul la lucrurile sau la abilitatile de care crezi ca ai avea nevoie pentru a obtine ceea ce doresti, uiti de lucrurile pe care deja ai si ajungi sa nu le mai folosesti.

Astazi nu vreau sa iti reamintesc de ce ai nevoie, ci de ceea ce ai deja si nu folosesti.

Cu totii avem aceleasi resurse, diferenta este ca unii se folosesc de ele in timp ce altii le ignora.

Insa nu vreau sa iti spun toate aceste resurse intr-un singur articol pentru ca vei citi acest articol, vei constientiza, iti vei face planuri si apoi vei uita complet si vei reveni la vechile tale obiceiuri.

M-am gandit cum as putea face ca tu sa fii permanent motivat pe parcursul anului ca sa iti indeplinesti obiectivele ce ti le-ai setat la inceput si am hotarat sa fac o serie de articole intitulate Mediocritatea nu e o optiune si lunar in 2015 voi scrie un articol separat in care iti voi aminti de resursele pe care le ai la dispozitie pentru a-ti indeplini obiectivele. Anul are 12 luni deci sunt 12 resurse.

Incepem luna aceasta cu prima resursa si dupa parerea mea una din cele mai importante: puterea de a alege oamenii din jurul tau.

Indiferent ca esti constient sau nu de asta, influenta anturajului este extrem de mare. As spune chiar ca in proportie de 50%, daca nu si mai mult, oamenii alaturi de care stai te formeaza ca individ si iti influenteaza actiunile.

De cele mai multe ori nu ne alegem in mod constient anturajul. Ne inconjuram de oameni care ne sunt asemanatori si cu care avem lucruri in comun. Asa ca, uita-te la obiceiurile oamenilor de langa tine, la modul lor de a actiona, la realizarile pe care le au si te vei vedea pe tine.

Cheia este sa te inconjori de oameni:

  • care sunt mai destepti decat tine, ca sa ai de la cine invata.
  • care au mai multe realizari decat tine, ca sa ai un exemplu care te va motiva.
  • care au obiceiuri pe care si tu ai vrea sa le ai, ca sa aiba cine sa te inspire cand esti tentat sa renunti.
  • care cred in tine, ca sa aiba cine te incuraja.

Oamenii care sunt mai destepti decat tine

Am vazut ca putini sunt cei care isi aleg ca prieteni oameni care sunt mai destepti decat ei in cel putin un domeniu al vietii. Desi avantajele sunt evidente, egoul se simte ranit si in inferioritate si de aceea te indeamna sa nu legi prietenii cu persoane care il pot pune in incurcatura.

Un om mai destept decat tine are puterea de a-ti da alta perspectiva si de a te scoate din cutia mintii tale.

Oamenii care au mai multe realizari decat tine

Realizarile oamenilor din jurul tau te motiveaza nu doar sa iti doresti mai mult ci sa si faci mai mult.

Cei care au realizat ceea ce iti doresti tu sa realizezi iti arata in mod indirect ca se poate si iti servesc drept mentori.

Cheia este sa observi ce a facut si ce face acel om, in plus fata de tine si sa iti dai seama ce anume face diferenta dintre realizarile tale si realizarile lui.

Oamenii care au obiceiuri pe care si tu ai vrea sa le ai

Obiceiurile sunt molipsitoare. Oamenii care se aduna au aceleasi obiceiuri si de cele mai multe ori si asta ii leaga.

Ma uit la obiceurile prietenilor mei, la stilul lor de viata si la preocuparile lor zilnice si vad ca in mare sunt aceleasi ca ale mele.

Asa ca atunci cand vrei sa iti schimbi un obicei ai grija sa te asiguri mai intai ca ai in jurul tau oameni care te sustin prin puterea exemplului lor.

Oamenii care cred in tine

Sunt momente in care nu avem nevoie nici de sfaturi si nici de ajutor, ci doar de cineva care sa creada in noi si sa ne fie alaturi atunci cand increderea noastra in sine scade.

O simpla incurajare, o simpla vorba buna poate face minuni, iti poate reda increderea in tine si te poate determina sa mergi mai departe.

Aceasta este prima resursa din seria celor doisprezece. Revin luna viitoare cu resursa nr 2.

Iti doresc un An Nou in care dorintele tale sa se materializeze in actiuni si rezultate concrete, pentru ca la sfarsitul anului viitor ceea ce iti doresti acum si nu ai, sa se regaseasca pe lista de realizari!

Si nu uita, nu conteaza cat de marunte sau marete sunt dorintele pe care le ai. “Tot ceea ce mintea poate sa conceapa si inima sa creada, omul poate realzia!” Napoleon Hill 

Cu drag,

Alexandra David

A APARUT CARTEA DRAGOSTEA DEPENDENTA! PENTRU MAI MULTE DETALII CLICK PE IMAGINE 

DD_3D_001

3 thoughts on “Mediocritatea nu e o optiune – Resursa nr. 1 pentru a-ti atinge obiectivele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *