Patru motive pentru care nu iti atingi obiectivele – importanta organizarii

Patru motive pentru care nu iti atingi obiectivele - importanta organizarii

Avem tot felul de obiective, pentru toti si pentru toate: in viata personala, in cariera, in relatie, in felul in care aratam, financiar si asa mai departe.

Insa, cate din ele sunt bifate, si cate raman nebifate? Cate se transforma in obiective indeplinite si cate raman la stadiul de dorinte?

E usor de zis insa e mai greu sa si faci ceea ce zici. E usor sa iti trasezi pe hartie niste obiective, insa e mai greu sa le duci la capat.

La fiecare sfarsit de an am obiceiul sa imi scriu obiectivele pentru anul urmator si sa fac balanta sa vad care din ele le-am atins Si nu de putine ori mi se intampla sa le transfer pe cele din anul in curs, pe anul urmator.

Si am gasit 4 motive principale pentru asta:

1. Lipsa organizarii

Organziarea nu inseamna doar trecerea mentala prin ce ai de facut si apoi sa faci ce poti si ce iti vine la indemana. Organizarea inseamna in primul rand sa scrii pe hartie ce ai de facut, in ordinea prioritotilor. Apoi, sa actionezi, tot in ordinea prioritatilor.

De multe ori pierdem timp cu lucruri care nu contribuie la implinirea obiectivelor noastre pe termen lung.

De multe ori ne ocupam de nimicuri in loc sa ne ocupam de lucrurile cu adevarat importante, care aduc cea mai mare valoare in viata noastra.

De aceea, scrie-ti obiectivele in ordinea prioritatilor si nu te ocupa de cele de la sfarsitul listei, pana nu ai facut ceva pentru cele de la inceputul listei.

2. Amanarea

Un celebru proverb spune : nu lasa pe maine ce poti face azi.
Problema nu ar fi daca am lasa doar pe maine, problema este ca maine se transforma in poimaine, o saptamana, o luna si asa mai departe.

Intreg sistemul nostru este construit pentru obtinerea placerii si evitarea durerii si a stresului. Atunci cand percepem un lucru ca este greu, ca ne ia mult timp, sau ne va da batai de cap, automat creierul nostru il pune pe lista lucrurilor aducatoare de stres si de neplacere si incearca sa il ocoleasca.

Culmea e ca gasim si tot felul de scuze cum ar fi lipsa de timp, care e cea mai uzuala.

De fiecare data cand amani pune-ti 3 intrebari simple:
1. Ce anume vreau sa evit?
2. Ce anume am de castigat daca fac asta?
3. Care e urmatorul pas pe care trebuie sa il fac pentru a fi mai aproape de obicetivul meu?

3. Motivatia

In spatele oricarui obiectiv se afla o emotie si acea emotie este cheia motivatiei tale de a-ti indeplini obiectivul.

Motivatia, prin definitie, inseamna dorinta de a depune efort pentru a-ti atinge obiectivele. In toate teoriile despre motivatie, obiectivele au un rol important.

De multe ori, motivatia exista doar la inceput, cand suntem foarte entuziasmati, apoi, ea dispare usor, usor.

Exista o sumedenie de cai pentru a te auto-motiva in indeplinirea obictivelor, insa cea mai simpla cale este sa obtii mici rezultate care sa te incante si sa te determine sa mergi mai departe.

De exemplu, atunci cand tii o dieta, si vezi ca slabesti, esti mai motivat sa continui. Sau daca mananci sanatos si vezi ca esti din ce in ce mai plin de energie si te simti din ce in ce mai bine, motivatia ta creste.

Fara rezultate, apare demoralizarea. Si acele mici rezultate, care se aduna, formeaza succesul de la final.

4. Atentia

Ceea ce am observat este ca oamenii isi plaseaza obiectivele pe termen lung undeva in viitor. Si nu isi fac nici un plan, nu se gandesc cum o sa le indeplineasca, nu le acorda atentie, doar le trec acolo in lista.

Si intre timp, se lasa acaparati de ceea ce numesc eu probleme imediate, lucruri mici, fara importanta care apar si le distrag atentia de la ceea ce conteaza cu adevarat.

Uneori se intampla sa renunte la ele, sa le uite, sau sa nu le mai considere la fel de importante.

Sfatul me este sa imparti fiecare obiectiv pe termen lung, in obiective mai mici pe termen scurt si in felul asta atentia nu iti va mai fi distrasa si vei face constant ceva pentru acele obiective.

Pe tine ce te-a impiedicat pana acum sa iti atingi obiectivele? Cu ce situatii te-ai confruntat si cum ai iesit din ele?

Pe curand,
Alexandra David

A APARUT CARTEA DRAGOSTEA DEPENDENTA! PENTRU MAI MULTE DETALII CLICK PE IMAGINE 

DD_3D_001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *