Cum sa scapi de problemele cu care te confrunti in fiecare zi

Astazi vreau sa stam de vorba si sa imi povestesti despre problemele tale de zi cu zi.

Cu ce greutati te confrunti in drumul tau? Cu ce ti se pare ca te-a nedreptatit viata?

Vreau sa luam toate nemultumirile din viata, toate lucrurile care nu iti ies asa cum ai fi vrut, toate obstacolele pe care le intalnesti, sa le strangem la un loc si sa invatam cum sa le rezolvam.

Avem prostul obicei de a ne transfera problemele dintr-un loc in altul. Ne mutam si credem ca in deplasarea noastra problemele nu vor veni dupa noi. Insa nu e deloc asa.

Credem daca schimbam circumstantele exterioare, problemele noastre vor disparea.

Asa ca ne bagam viata in renovare: ne schimbam locul de munca, casa, partenerul, orasul, anturajul, greutatea, si dupa un timp, constatam cu stupoare ca problemele ne urmaresc in continuare, ca sunt aceleasi. Si parca sunt mai persistente ca niciodata.

De ce? Pentru ca am schimbat lumea exterioara, insa nu am facut nici o schimbare in lumea noastra interioara.

Avem aceleasi ganduri, aceleasi stari, aceleeasi atitudine, aceeasi perspectiva. Nimic nu s-a schimbat de fapt. Doar s-a remodelat, pentru a capata iar forma veche, incet, incet.

Fiinta noastra este cea care creeaza lumea, si nu invers.

A face schimbari in lumea exterioara, fara a face nici o schimbare in lumea interioara este ca si cum ai strange un burete in mana. Va capata pentru o clipa forma pe care i-o dai, insa va reveni rapid la forma sa initiala.

Ca sa modelezi buretele, trebuie sa ii modelezi continutul. Orice lucru exterior, il va modela doar temporar.

Nu poti obtine rezultate diferite daca nu iti schimbi mai intai modul de a gandi. Si schimbandu-ti modul de a gandi, iti schimbi perspectiva asupra lucrurilor. Iar, schimbandu-ti perspectiva, iti schimbi atitudinea si modul de a actiona.

„In viata sunt tot atatea aspecte cate atitudini asupra ei; și aspectele se schimbaa odataa cu atitudinile… De ne-am putea schimba atitudinea, nu numai ca am vedea diferit viata, dar viata insasi va deveni altfel. Viata ar trece printr-o schimbare a înfatisarii pentru ca noi insine am trecut printr-o schimbare in atitudine… Perceptia unui nou tipar este ceea ce numesc eu o atitudine creativa asupra vietii.”

Ce sunt problemele?

Cum sa scapi de problemele cu care te confrunti in fiecare zi

Problemele sunt:

– Conflicte interioare nerezvolvate

– Ganduri negative

– Sentimente negative

Oamenii gandesc negativ, simt negativ, reactioneaza negativ fata de lucrurile ce li se intampla in viata, crezand ca ele sunt trimise de cineva din afara lor, de viata, de destin sau de Dumnezeu. Iau problemele ca pedepse sau ca incercari si fac orice sa sublinieze faptul ca ele vin din exterior si ca nu au nici o legaura cu ei.

Oamenii cred ca problemele le-au fost date. Nu ca le-au creeat ei. Se gandesc ca e imposibil ca ei insusi sa le fi creat. Cine si-ar creea singur probleme?

Si cum ai putea creea ceva ce nu vrei?

Nu , nu le-ai creat constient, dar inconstient le-ai creat pentru ca ti-ai concentrat atentia asupra lor.

Prezentul tau e doar manifestarea gandurilor , sentimentelor si starilor tale conflictuale din trecut.

Problemele tale sunt consecintele a ceea ce gandeai si erai in trecut.

Iar ceea ce traiesti acum e ceea ce gandeai si simteai in trecut.

Problemele nu apar din senin, nimic nu ni se intampla din senin. Atragem ceea ce ni se intampla prin ceea ce suntem.

Cand ne uitam la problemele noastre e ca si cum ne uitam in oglinda.

Cand ne uitam la oamenii din jurul nostru, e la fel, ca si cum ne-am uita in oglinda.

Nimic exterior nu poate exista decat ca o consecinta a ceea ce este in interior.

Insa oamenii neaga ca ei si-ar fi creat propiile problemele  pentru ca nu vor sa isi asume responsabilitatea pentru ele. Asta ar insemna ca ar trebui s afaca ceva, sa se schimbe in vreun fel, sa actioneze, sa le remedieze.

E mai usor sa astepte ajutor divin sau sa lase timpul sa le rezolve pe toate, sau sa dea vina pe lumea exterioara si sa incerce sa ii schimbe panorama.

Cum se creeaza problemele

Problemele se creeaza prin ganduri negative si stari negative.

Victimizarea, vaicarerile, lispa de chef, toate sunt forme de gandire negative.

De cele mai multe ori nici nu ne dam seama cand o facem, pentru ca suntem atat de obisnuiti sa ne plangem sau sa intretinem ganduri negative incat a devenit o normalitate. Face parte din rutina zilnica.

Insa, este o normalitate care ne creeaza probleme. Acolo este focarul tuturor problemelor tale. In mintea ta.

Oamenii se plang ca nu au bani, ca nu au o relatie buna sau ca nu o au deloc, ca nu comunica bine cu partenerul, ca nu au jobul pe care il vor, ca nu au suficient timp, ca sunt prea stresati, ca viata e grea, ca sunt prea grasi sau prea slabi, ca nu se inteleg cu parintii sau cu copii, ca vremea e rece sau ca e prea cald.

Pe orice parte o intorci, mereu este loc de mai bine, mereu exista o urma de nemultumire.

E greu sa fim recunoscatori pe de a intregul si chiar daca suntem recunoscatori, tot trebuie sa gasim ceva de care sa ne plangem : de vreme de durere de spate, de colegul de birou, de sef, de scumpirea produselor etc

Secretul este ca victimizarea si vaicarerile atrag si mai multe lucruri de care sa te vaicaresti si pentru care sa te victimizezi.

Asta e singurul lucru pe care il obtii. Nu obtii nici o rezolvare a problemelor, nici alinarea suferintei. Din contra, obtii si mai multa suferinta.

Cum sa scapi de probleme

Cum sa scapi de problemele cu care te confrunti in fiecare zi

Oamenii nu scapa de probleme pentru ca nu ies din acest cerc vicios al gandurilor si sentimentelor negative. Il intretin si il deseneaza singuri prin victimizare, vaicarei si negativism.

O data ce iesi din cerc, vei incepe sa vezi schimbarile din viata ta.

Pentru ca atunci cand tu te schimbi in interior, si exteriorul tau se va transforma.

Solutia ca sa scapi de probleme este evolutia ta interioara.

Plaseaza-te pe o scara de la 1 la 10. Sa spunem ca evolutia ta se afla pe scara 5. Daca ai o problema de nota 7, ti se va parea o reala problema si un motiv de stress. Insa, o problema de nota 3, nici macar nu va mai fi o problema. O vei privy ca un lucru pe care trebuie s ail rezolvi.

Problemele sunt ca un semnal de alarma ca inca mai ai de lucrat la evolutia ta interioara.

Lumea exterioara, evenimentele si circumstantele din viata noastra sunt proiectiile noastre.Daca suntem constienti, putem proiecta numai viata, prosperitatea, victoria, bucruia si frumusetea.

Vrei mai mult? Fii mai mult!

Pe curand,

Alexandra David

A APARUT CARTEA DRAGOSTEA DEPENDENTA! PENTRU MAI MULTE DETALII CLICK PE IMAGINE 

DD_3D_001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *