Potential

Albert Einstein spunea ca ” Toti suntem genii, insa daca judecam un peste dupa abilitatea de a se urca in copaci el va trai toata viata cu impresia ca nu este destept.”

Ai mai multe talente si abilitati decat ti-ar putea folosi intr-o viata intreaga. Cheia este sa iti gasesti punctele forte, sa iti descoperi talentele native si sa lucrezi pe ele pentru a le perfectiona. Este logic si perfect normal sa nu stralucesti intr-un domeniu in care nu ai talent nativ. Cel mult iti vei face treaba si vei fi mediocru. Altcineva, care are talent in acel domeniu si munceste sa devina mai bun ti-o va lua inainte.

Esti motivat sa te trezesti dimineata? Te trezesti nerabdator sa iti indeplinesti sarcinile si sa te apuci de lucru? Sau te trezesti fara chef si cu gandul ” iar e luni” sau ” iar o iau de la capat” ?

Specialistii spun ca cei care lucreaza din placere si care isi practica vocatia se trezesc dimineata nerabdatori sa inceapa o noua zi.

Cate cafele bei in timpul zilei? Doua, trei, patru? Ai nevoie de cafea sa fii treaz si atent? Am in jurul meu oameni care beau si patru – cinci cafele pe zi. Poti ghici ce viata au acesti oameni? Iti zic eu: sunt tot timpul stresati si nervosi, alearga haotic dintr-o parte in alta, tipa des, isi ies din fire. Ii recunosti si in jurul tau? Crezi ca sunt fericiti cu viata lor? Crezi ca sunt multumiti de jobul lor? Ca se trezesc cu placere dimineata si zambesc unei noi zile? Putin probabil.

Pe de alta parte am in jurul meu si oameni veseli, pasionati de ceea ce fac. Se vede asta in ochii lor, care stralucesc. Acesti oameni sunt glumeti,zambitori si au mereu cate o vorba buna pentru fiecare, vor sa dea cat mai multa valoare celor din jur. Sunt siguri pe ei si  muncesc mult dar se vede ca iubesc ceea ce fac.

Cum alegi sa fii? Morocanos sau vesel? Un exemplu pentru ceilalti, o sursa de inspiratie sau un om cu care nu vor prea multi sa aiba de a face? Atat in afaceri cat si in viata in general, oamenii isi aduc in jurul lor oameni care le seamana, care sunt la fel ca ei. Uita-te bine in jurul tau, la oamenii pe care ti i-ai strans pe langa tine pentru ca ei sunt oglinda ta. Iti place ceea ce vezi?

Iata 4  pasi de actiune pentru a-ti descoperi vocatia si a deveni un expert in domeniul tau:

1. Defineste-ti valorile

Intreaba-te ce valori si calitati admiri cel mai mult si doresti sa le practici  in viata ta?

2. Decide ce vrei sa fii

Scrie pe o foaie tot ce intentionezi sa fii in cariera apoi decide cati bani vrei sa faci si ce fel de persoana trebuie sa devii pentru a castiga acei bani ( activa, punctuala, organizata etc )

3. Defineste-ti obiectivele

Timpul si energia ta trebuie sa fie directionate spre un obiectiv clar. Daca nu ai nici un obiectiv este ca si cum ai juca fotbalfara o poarta in care sa marchezi.

4. Defineste-ti punctele forte

Iata cateva intrebari revelatoare pentru a-ti defini punctele forte:

– Ce imi place cel mai mult sa fac?

– Cum mi-as descrie jobul ideal?

– Daca as putea avea orice jovb as vrea , oriunde as vrea, care ar fi acesta?

– Daca as castiga 1 mil. de euro la loterie si ar trebui sa imi aleg un job ce as alege?

– Ce pare greu pentru altii si eu fac cu usurinta?

– In ce domenii am cele mai multe rezultate?

– In ce domenii invat cel mai usor?

Tine minte ca ai venit pe Pamant cu un set UNIC de talente si abilitati care te fac diferit de restul oamenilor. Orice faci astazi nu este nici macar aproape de ceea ce esti capabil sa faci. Cheia succesului este sa te evaluezi periodic si sa vezi care sunt punctele tale forte pentru a insista pe ele si a deveni mai bun, apoi sa pui suflet si pasiune in ceea ce faci.

Mult succes,

Alexandra David

A APARUT CARTEA DRAGOSTEA DEPENDENTA! PENTRU MAI MULTE DETALII CLICK PE IMAGINE 

DD_3D_001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *