Stima de sine

Nu o poti  atinge, dar afecteaza modul in care te simti. Nu o vezi dar cand te uiti in oglinda ea e acolo. Nu o auzi dar e prezenta cand vorbesti despre tine sau cand gandesti despre tine.  Ce este acest lucru important, dar misterios? Este stima de sine!

Stima de sine nu este despre a te vedea perfect si cel mai bun, ci consta in a avea o parere buna despre tine si in a te vedea intr-un mod pozitiv.

Multi confunda stima de sine cu narcisismul, pe cand ele sunt doua lucruri total opuse. Stima de sine inseamna sa te iubesti neconditionat si sa te accepti asa cum esti, cu bune si cu rele, indiferent de ce cred altii despre tine in timp ce narcisismul inseamna elogierea eului, iar el fluctueaza in functie de laudele sau critica altora. Stima de sine nu este o dovada de egoism, in timp ce narcisismul da.

Iti place sa fii tu? Iti place de tine asa cum esti? Cand te uiti in oglinda esti multumita de ceea ce vezi sau te critici? Cand gresesti ceva te judeci aspru sau iti mai dai o sansa? Asta inseamna stima de sine.

Orice persoana are  valori si principii, insa persoanele cu o stima ridicata de sine  sunt gata sa le apere chiar ai atunci cand cei din jur nu sunt de acord cu valorile lor.
Ele actioneaza confrom  cu ceea ce ei cred a fi cea mai buna alegere,au incredere propria lor judecata, si nu se simt vinovati  atunci cand altora nu le place alegerea lor.
Stima de sine ridicata te ajuta sa rezolvi problemele si sa nu te impotmolesti in ele. Stima de sine te scapa de manipulare si de colaborari paguboase.

O persoana fara stima de sine se va critica constant si va fi mereu nemultumita de ea. De asemenea reactioneaza violent la critici si ii este teama de schimbari si de nou.

Astazi ti-am pregatit un test care iti va arata nivelul stimei de sine. E un test rapid cu 10 intrebari care iti arata nivelul tau general de stima de sine. Astept sa imi lasi un comment sau sa imi trimiti un email cu rezultatul obtinut de tine, dupa care voi posta teste mai complese si  modalitati de crestere a stimei de sine

Testul il gasesti aici. Este in engleza. Daca ai orice fel de problema in a-l intelege sau traduce in romana te rog sa imi scrii si te voi ajuta.

Mult succes,

Alexandra David

A APARUT CARTEA DRAGOSTEA DEPENDENTA! PENTRU MAI MULTE DETALII CLICK PE IMAGINE 

DD_3D_001

Tagged on:

2 thoughts on “Cum nivelul stimei de sine iti poate afecta viata

 • July 22, 2013 at 7:58 am
  Permalink

  Buna Alexandra,

  Tocmai am descoperit blog-ul tau si am efectuat testul referitor la stima de sine. Rezultatul a fost extraordinar, am o stima de sine foarte ridicata.

  Ai si teste mai complexe? Poate ar fi util sa le postezi si pe acelea.

  Esti psiholog de profesie?

  Isabela

  Reply
  • July 22, 2013 at 3:31 pm
   Permalink

   Ma bucur Isabela! Voi posta in curand si alte teste mai complexe.
   Nu sunt psiholog de profesie, sunt pasionata 🙂
   Te pup,
   Alexandra

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *