Astazi continuam cu a doua parte din seria de articole despre nevoile psihologice si spirituale si diferentele dintre oameni bazate pe nevoile primare si modul in care isi satisfac aceste nevoi. Daca nu ai citit prima parte o poti gasi aici.

Pentru a atinge primele 4 nevoi poti face orice: sa bei sa fumezi, orice dar pentru a atinge ultimele 2 trebuie sa cresti.

Celelalte 2 nevoi sunt:

5. Implinirea

Satisfacerea primelor 4 nevoi: certitudinea, incertitudinea importanta si dragostea nu vei putea obtine implinire. Trebuie sa cresti ca sa fii implinit.

Daca nu evoluezi ce rost are? Daca o relatie nu evolueaza, daca o afacere nu se dezvolta daca tu nu evoluezi nu mai conteaza nici cati bani ai, cati oameni te iubesc sau cati prieteni ai.

Ceea ce nu creste moare. Multi oameni au obiective sa creasca financiar sau sa aiba un anumit stil de viata insa cand ajung acolo stagneaza. Si sunt nefericiti. Pentru ca nu mai cresc. Nu mai au nici un munte de urcat. Cu totii avem nevoie de ceva pentru care sa luptam de ceva care sa ne duca la nivelul urmator.

Motivul pentru care crestem este sa oferim valoare celorlalti. Deci, al 6 lea combustibil este:

6. Sa contribuim peste noi insine

Secretul vietii este daruirea, pentru ca viata nu este despe mine sau despre tine. Este despre NOI. Sa vrei sa ii ajuti pe altii, sa vrei sa faci lumea mai buna. Degeaba ai totul daca tii totul pentru tine.

Gandeste-te cate lucruri iti sunt daruite tie fara sa dai nimic in schimb.Un citat care imi place foarte mult zice : “Chiar si dupa tot acest timp, Soarele nu ii spune Pamantului: Imi esti dator! Uite ce se intampla cu o astfel de iubire. Lumineaza tot cerul”

Pasi de actiune

Examineaza lista si hotaraste 2 din cele 6 nevoi care sunt cele mai importante pentru tine. Acestea sunt nevoile tale primare si ele iti vor cladi destinul.  Acum intelegi de ce faci unele lucruri pentru ca prin ele iti implinesti una din aceste nevoi.
Apoi gandeste-te ce faci tu ca sa implinesti altora aceste nevoi.

Te provoc sa fii constient de nevoile tale si de lucrurile pe care le faci ca sa le implinesti!

Pe curand,

Alexandra David

A APARUT CARTEA DRAGOSTEA DEPENDENTA! PENTRU MAI MULTE DETALII CLICK PE IMAGINE 

DD_3D_001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *