Autosabotare

Pana nu cu mult timp in urma nu reuseam sa duc la bun sfarsit toate lucrurile ce mi le propuneam. Amanam de pe o zi pe alta.Gaseam tot felul de scuze, cum ca acum nu am timp, acum sunt obosita, cand de fapt adevarul era ca nu voiam cu adevarat sau nu eram dispusa sa fac asta.

Ma autosabotam, asta ma irita si se vedea in atitudinea mea. Cu fiecare autosabotare imi mai pierdeam un gram din increderea in mine.

Autosabotarea omoara irezistibilitatea si femeia autentica din tine. Cu fiecare lucru pe care ti l-ai propus si nu il duci la bun sfarsit pierzi incredere in tine. Apoi te uiti in oglinda si nu iti place ceea ce vezi, te uiti la tine si nu esti multumita de rezultatele tale, stii ca poti mult mai mult doar daca ai fi avut…si iar incepe lunga lista de scuze.

Cel mai mult ne place sa ne mintim singuri si o facem cu atata iscusinta incat chiar ajungem sa credem.

Lipsa timpului, a banilor sau a orice altceva nu sunt adevarata cauza pentru care nu te tii de ce ti-ai propus.

Daca vrei sa faci cu adevarat vei face.

Tin minte ca eram in anul 3 de facultate si eram in sesiune. Aveam mult de invatat si putin timp la dispozitie pentru ca lasasem totul pe ultima suta de metri. Cu 3 zile inainte de examen m-a invitat in oras un baiat de care imi placea. Bineinteles ca m-am dus, pentru ca imi doream sa ies cu el. Insa daca un baiat de care nu imi placea m-ar fi invitat in oras, as fi zis ca nu pot ca am examen si trebuie sa invat šŸ™‚ Cu toate am facut asta, indiferent ca am invocat scuza examenului sau alta scuza. Stii foarte bine ca daca ai fi vrut sa mergi la o intalnire ti-ai fi facut timp indiferent de cat de incarcat ai fi avut programul.

Asa se intampla si in cazul celorlalte decizii. Daca vrei cu adevarat sa mergi la sala de 3 ori pe saptamana pentru ca stii ca asa vei fi in forma, vei merge de 3 ori pe saptamana. Nu exista nu pot sau nu am timp sau sunt obosita. Exista nu vreau,nu am chef acum, nu sunt dispusa sa fac efortul asta.

Daca spui ca nu poti sa ierti pe cineva, nu e ca nu poti, de fapt nu vrei sa ierti acea persoana.Daca nu poti sa te opresti din mancat, de fapt tu nu vrei sa te opresti din mancat.
Autosabotajul este ca o otrava ce te impiedica sa iti indeplinesti obiectivele.

Cum scapi de autosabotare si sa devii irezistibila

Nu pot= Nu vreau

De fiecare data cand te surprinzi ca folosesti “nu pot”,inlocuieste-l imediat cu “nu vreau”

Nu pot este un cuvant care face din tine o victima a circumstantelor, te face iresponsabila si neajutorata. Nu esti sincera si autentica cu tine cand folosesti ” nu pot”

In schimb, cand folosesti nu vreau esti responsabila, faci o alegere in mod constient si esti autentica. In loc sa pierzi inceredere in tine, castigi si mai mult incredere pentru ca actionezi conform dorintelor si nevoilor tale, nu de sub un paravan.

Fii sincera cu tine. Meriti asta!

Elimina autosabotarea

Am pentru tine un exercitiu simplu insa foarte eficient care te va ajuta sa nu te mai sabotezi si sa faci ce ai spus ca vei face cand ai spus ca vei face.Pe mine m-a salvat de fiecare data!

Construieste un T. Deasupra scrie obiectivul tau. Scrie deasupra T-ului asta. Apoi, in partea stanga scrie CUM NU POTI si in partea dreapta scrie CUM POTI.

In partea stanga deseneaza un X si treci la partea dreapta, unde scrii toate mijloacele prin care iti poti atinge obiectivul.
De exemplu, sa zicem ca slabesti 5 kg. scrie sus, deasupra T-ului obiectivul. In partea stanga deseneaza un X, in partea dreapta scrie cum poti slabi: merg la sala, nu mai mananc seara, elimin prajelile si dulciurile.
coaching

Vreau sa imi lasi un comment si sa imi zici cum te simti dupa ce ai aplicat exercitiul.

Pe curand,
Alexandra David

A APARUT CARTEA DRAGOSTEA DEPENDENTA! PENTRU MAI MULTE DETALII CLICK PE IMAGINEĀ 

DD_3D_001

Tagged on:         

One thought on “Cum sa scapi definitiv de autosabotare pentru a trezi femeia irezistibila din tine

  • January 1, 2015 at 7:16 pm
    Permalink

    ascunde cifrele de deasupra butoanelor sociale. daca nu ai setari, baga intr-un css .stBubble{display: none!important;}

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *