Motivatie

 Am observat la mine ca sunt genul de persoana care se entuziasmeaza foarte repede, porneste plina de avant si energie, insa isi pierde repede entuziasmul. M-am confruntat cu problema asta multi ani, pana cand mi-am dat seama ca asta ma face sa imi ating mult mai greu obiectivele sau sa nu mi le mai ating deloc.

La inceput nu am dat prea multa importanta, insa cu timpul a inceput sa ma deranjeze. Unde se duce toata energia si tot entuziasmul de la inceput? A-ti stabili obiective e important, insa e si mai important sa te tii de ele si sa nu renunti. Am gasit 8 motive pentru care se intampla asta. Imediat ce am inteles cauzele, am putut sa evit disparitia motivatiei. Intr-un an am dus la bun sfarsit 7 obiective, fata de anii precedenti cand abia reuseam sa ating 2-3.

Iata cele 8 lucruri care iti omoara motivatia si entuziasmul:

1  Lipsa rezultatelor rapide

Vrem rezultate! Aici si acum ! Nu avem rabdare! Lipsa rezultatelor rapide e cea mai comuna cauza pentru care oamenii se lasa de diete. La rezultatul asta ajungi cand te astepti ca totul sa se intample peste noapte. Poti sa-ti atingi orice obiectiv daca nu renunti inainte de vreme.

Daca a trecut ceva timp ( intre 3 luni  si  1 an, depinde de obiectiv ) si nu obtii nici un fel de rezultat, inseamna ca mergi in directia gresita si trebuie sa schimbi planul sau sa il imbunatatesti.

2. Energie scazuta

Nu conteaza cat de motivat esti daca corpul tau nu are energia necesara pentru a continua. Ai grija de corpul tau. Mananca sanatos si fa miscare. Este un cliseu dar este perfect valabil.

Crezi ca vei face mai multe intr-o zi in care abia te tarasti din pat dimineata sau intr-o zi in care te trezesti plin de energie?

3. Distractiile

Ele vin din toate directiile : facebook, telefon, mail, televizor. Dandu-le curs, iti va pieri cheful de munca. Inchide-ti toate sursele de distractie cand lucrezi la obiectivele tale si daca esti tentat sa intrerupi lucrul pentru a mai verifica facebookul sau pentru a da un telefon intreaba-te daca ceea ce faci in acel moment te aduce mai aproape de obiectivul tau.

4. Lipsa unui plan

Diferenta dintre o dorinta si un obiectiv este un plan scris. O data ce scrii un plan mintea ta va intelege ca e un obiectiv si il va trata cu seriozitate.

Te sfatuiesc sa incepi sa scrii planul pornind de la obiectivul deja atins pana in prezent. Imagineaza-ti care ar fi pasul dinaintea atingerii obiectivului, si tot asa, pana in prezent.

5. Comparatia cu altii

Pentru unii, comparatia cu altii este motivanta insa pentru altii inseamna omorarea motivatiei. Daca esti tentat sa te compari cu altii gandeste-te cat de departe vei fi peste 5 ani daca te tii de obiectivele tale. Nu lasa succesul altora sa iti diminueze avantul.

6. Frica de a fi criticat

Elbert Hubbard spunea ca pentru a evita critica trebuie sa nu spui nimic, sa nu faci nimic si sa fii nimic. Nu ai cum sa fii pe placul tuturor. Inceteaza sa cauti confirmari din exterior si axeaza-te mai mult pe cum sa iti indeplinesti obiectivul. Stiu, este greu sa nu pleci urechea la ce spun altii, pentru ca unele critici dor, insa a vrea sa schimbi ceea ce oamenii gandesc despre tine este nebunie curata

Aici gasesti un articol despre teama de a nu fi suficient de bun .

7  Nu iti setezi un termen limita

Eu lucrez foarte bine cu termene limita. Daca stiu ca am mult timp la dispozitie o lalai sau aman. Deci, cu cat mai aproape va fi termenul limita, cu atat mai motivat vei fi sa te zbati. Iar satisfactia ce o ai dupa ce ai terminat nu se compara cu nimic.

8. Lipsa sprijinului din partea celorlalti

Cand simti ca nimeni nu crede in tine, ca nimeni nu te sustine sau ca nimanui nu ii pasa daca iti atingi sau nu obiectivele, poate fi greu sa iti mentii motivatia. Gaseste oameni care te sustin si te incurajeaza in ceea ce faci.

Este inevitabil sa ai perioade in care nu ai chef de nimic, fara energie. Insa, cu cat te vei lasa mai mult atras in aceste stari fara sa faci nimic, cu atat mai mult ele vor persista si te vor trage in jos.

 Care din cele 8 ti se potriveste cel mai tare? Daca stii alte lucruri care iti omoara motivatia m-ar placea sa stiu.

Cu drag,

Alexandra David

A APARUT CARTEA DRAGOSTEA DEPENDENTA! PENTRU MAI MULTE DETALII CLICK PE IMAGINE 

DD_3D_001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *